Image

domenii de utilizare

RezidenȚe

Marea gamă de modele și stiluri a gardurilor din PVC le fac atractive pentru clădirile rezidențiale. Proprietarii pot alege stilul și modelul care se potrivesc cel mai bine cu tipul de rezidență. Au de ales între stâlpi și garduri rustice, garduri încântătoare din picketuri sau stiluri elegante cu ornamente care pot împrejmui case, grădini, piscine, curți de animale, etc.
De asemenea rezidențele pot fi înfrumusețate cu pergole, terase acoperite, foișoare, articole de grădina și picnic (bănci, jardiniere, etc).


Comerciale

Aceste garduri sunt foarte cautate pentru restaurante, hoteluri, parcuri și grădinițe de copii deoarece necesită un minim de întreținere. Multe firme aleg stilul deschis de picket deoarece permite o vizibilitate a interiorului curții oferind în același timp durabilitate și rezistență. Este de asemenea o alegere foarte bună pentru locurile de joacă la restaurantele de tip "fast food" și pot fi folosite cu succes la împrejmuirea piscinelor de hotel. În plus, foarte mulți constructori se orienteaza tot mai mult spre folosirea gardurilor compacte pentru împrejmuirea ansamblurilor de locuințe.

Industriale

În cadrul zonelor industriale, gardurile din PVC pot fi folosite pentru a delimita arii de depozitare oferind privitorului o imagine atrăgătoare, spații de recreere și servirea mesei afară pentru angajați. PVC-ul poate adauga o notă arhitectonică interesantă unei clădiri de birouri care se află în incinta unui complex industrial.


Agricultură

Spre deosebire de gardurile din lemn care la impactul animalelor se rup creînd posibilitatea rănirii lor, gardurile din PVC au numai tendința de a se deforma evitând acest pericol. În plus, cele mai multe garduri folosite la îngrădirea animalelor au culoarea albă prevenind astfel lovirea acestora de gard în timpul nopții. De asemenea animalele nu vor fi rănite dacă se freaca de gard, acesta fiind neted, fără cuie și așchii.

întrebări frecvente

costuri comparative

Chart by Visualizer

întreținerea PVC

Folosiți o perie obișnuită pentru spălatul mașinii și un furtun de grădină pentru a spăla un gard de PVC fabricat de Spectrum Construct.

Dacă este nevoie de a curăța mai mult decât praful sau murdăria zilnică, atunci șterge cu un burete folosind următoarea compoziție:

  • 1/3 cană detergent de rufe praf
  • 2/3 cană detergent de vase lichid
  • 4 litri de apă

Pentru îndepartarea petelor, folosește tabelul de mai jos:

Pată Produs de curățat Metode de curățare
grăsime, ulei de mașină, silicon, ceară, asfalt, smoală, creion colorat Alcool industrial Curăță tot până la suprafață cu un șpaclu de plastic. Folosind o cârpa moale, aplică alcool tehnic peste pată și șterge. Încercați să nu apăsați foarte tare. Clătiți cu apă curată.
gumă de mestecat, ojă de unghii, ruj de buze, vopsea, cerneală Trichlorethilena Folosind o cârpa moale, puneți lichidul de curățat pe pată și ștergeți. Încercați să nu apăsați foarte tare. Clătiți cu apă curată.
pete de rugină Acid Oxalic Aplicați acid oxalic cu o pensulă cu părul moale, după care ștergeți cu o cârpă umedă. Clătiți cu apă curată.
pete ce nu vor să iasă Diluant pentru lacuri Imbibați o bucată de carpă cu "diluant pentru lacuri" și frecați puternic. Clătiți cu apă curată.

specificaȚii tehnice

MATERIAL: PVC rigid tratat pentru rezistență la temperaturi scăzute. Are în compoziție un nivel înalt de dioxid de titan pentru rezistență la expunere îndelungată la raze ultraviolete.

STANDARDE DUPA - ASTM[1] 1784 - 14344B

ASTM D256 IZOD IMPACT (FT. LBS./INCH NOTCH) 23°C - 5.0 0°C - 2.0
ASTM D638 REZISTENTA LA INTINDERE 6.500 PSI
ASTM D638 MODULUL DE INTINDERE[2] 425,000 PSI
ASTM D638 TEMPERATURA DE DEFORMARE 67°C
ASTM D638 REZISTENTA LA COMPRESIUNE (CEDARE) 8,780 PSI
ASTM D696 DILATAREA 4.4 X 10 IN. / IN. °F
ASTM D 732 REZISTENTA LA FORFECARE 6,780 PSI

1. American Society for Testing and Materials
2. Modulul de întindere trebuie folosit cu atenție la proiectare. Valorile listate sunt relevante doar pentru un timp scurt al aplicării forței (de exemplu animale împingând gardul). Răspunsul materialului la aceste expuneri pe durată îndelungată este necunoscut.